2013-01-15 18:28:41• hírek • Kocsis Zoltán

Lógó diákokra vadásztak kedden a rendőrök – nem eredménytelenül

Lógó diákokra vadásztak kedden a rendőrök
Lógó diákokra vadásztak kedden a rendőrök

Az órákról lógó diákokra vadásztak kedd délelőtt a Szatmár Megyei Rendőrség bűnmegelőző osztályának munkatársai Szatmárnémeti bárjaiban, kocsmáiban. Az elrettentő célzatú portya nem eredménytelenül ért véget, hisz 29 diák bukott le. Mindez alig több, mint fél óra alatt!

Január 14-én, hétfőn útjára indult a 2012-2013-as tanév második fele, amelyre a rendőrség is külön készült. Naponta összesen 170 rendőr vigyáz majd megye szerte a tanintézmények környékének közbiztonságára. Emellett hétfőn a közlekedési rendőrség munkatársai vigyáztak a közlekedési gócpontokban a diákokra, felhívva a gyerek és szüleik figyelmét, hogy be kell tartaniuk a közlekedési szabályokat. Fokozottan igaz ez most télidő alatt, amikor a havas, csúszós utakon az autók féktávja is hosszabb, a rossz idő miatt pedig a gyerekek is inkább sietnek, ezáltal pedig figyelmetlenebbé válnak.

Kedden Szatmárnémetiben 23 rendőr tartott razziát a város 80 bárjában, szórakozóhelyén, az órákról ellógó diákok után kutatva. Az akcióra a sajtó képviselői is elkísérhették a rend őreit. Noha a Zsadányi (Closca) sugárút mentén található öt kocsmában egyetlen gyereket sem találtunk, másutt nagyobb szerencsével jártak a kollégák, összességében pedig 29 diák bukott le. Ráadásul kettejük alkoholt is fogyasztott, ahelyett, hogy az iskolapadot koptatta volna.

A rendőrök valamennyi diákot azonosítottak, majd értesítették a megyei tanfelügyelőséget és az iskolák igazgatóit.

Lógó diákokra vadásztak kedden a rendőrök

Van olyan bár, ahol nem szolgálnak ki diákokat - legalábbis a felirat szerint

Szintén kedden a „Közlekedési Oktatás Napjai az Óvodában" elnevezésű országos akció keretein belül a szatmárnémeti közlekedési rendőrök a Május 14 és a Guliver óvodákban a közlekedés szabályaira oktatták a kicsiket. A kampány január 17-ig folytatódik, addig a rendőrök további óvodákat látogatnak majd meg.

Közlekedési Oktatás Napjai az Óvodában

Közlekedési Oktatás Napjai az Óvodában

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: